Contact met kind

Het is voor de kinderen erg leuk om af en toe een kaartje of een briefje van hun adoptie ouders te ontvangen. Zelf zullen zij dan een reactie geven, in de vorm van een tekening of briefje. Door te schrijven krijgt u automatisch een beeld van de veranderingen die uw sponsoring teweeg brengt.

We moeten echter een kanttekening maken bij het schrijven van een brief: de kinderen leren niet een brief te schrijven, niet thuis en niet op school. Ook de verzorgers kunnen veelal geen antwoord geven op eventuele vragen, omdat de omstandigheden zeer primair zijn. Een uitgebreide brief schrijven zal dus niet vaak het door u gewenste/gedachte effect hebben.

Schrijven van brieven

Wanneer u aan uw adoptiekind schrijft, denk dan aan het volgende:

 • Kinderen, die nog niet schrijven kunnen, worden aangeraden iets te schilderen
 • DHI heeft geen invloed op de wijze en de inhoud van de brief, die uw kind of sociaalwerker aan u schrijft
 • Brieven van adoptiekinderen worden direct naar DHI of hun adoptie ouders gestuurd
 • De kosten voor een retourantwoord zijn in uw adoptiebijdrage inbegrepen
 • De projectpartner kan niet de aankomst van uw brieven of pakjes bevestigen
 • Voor brieven of pakjes die verloren gaan kan DHI niet garant staan
 • Ook kan DHI niet uw brieven of pakjes doorsturen
 • Brieven alleen in de Engelse tekst (hulp bij de vertaling bieden wij u aan)
 • Belangrijk: stuur geen geld of andere waardevolle dingen in een brief!

Tips voor brieven aan uw adoptiekind:

 • Vertel iets van uw familie; welke dieren heeft u; wat voor weer is het bij u
 • Kinderen zijn zeer blij met plaatjes of foto’s
 • Maar ook ansichtkaarten of muziekkaarten zijn heel wat bijzonders voor de kinderen

Sturen van pakketjes

Wij raden u af om pakketjes te sturen, omdat dit in de praktijk veel problemen ter plaatse veroorzaakt, zoals corruptie, zeer hoge invoerrechten, vermissing of diefstal. U kunt wel bij uw brief of kaart een klein cadeautje stoppen, zolang het in een A5 envelop past. Denk bijvoorbeeld aan stickers, foto’s ansichtkaarten, haarlinten, kleurpotloden of vouwblaadjes. Het is leuk wanneer broertjes en zusjes mee kunnen delen in uw aandacht en presentjes

Adressen van de veldpostkantoren

Wanneer u uw brief of kaart in het Engels schrijft, kunt u het rechtstreeks naar het veldpostkantoor sturen. U ontvangt het adres bij de bevestiging van uw adoptie.

Bezoeken van uw adoptie kind

Wanneer u in de gelegenheid bent om uw adoptie kind en het project te bezoeken, vinden we dat erg leuk. De kosten voor een bezoek komen voor uw eigen rekening, net als de organisatie van uw reis m.b.t. uw vlucht en accommodatie. DHI wil een ontmoeting met uw sponsorkind graag organiseren.

Privacy reglement

DHI geeft principieel geen gegevens van donateurs of adoptie ouders aan derden

Een uitzondering hierop zijn onze project partners, die regelmatig informatie krijgen wie welk kind ondersteunt; hierbij wordt alleen gebruikt gemaakt van de voor- en achternaam van de donateur of adoptie ouder.

Dit is noodzakelijk om misbruik uit te sluiten:

 • binnenkomende post aan de adoptie kinderen wordt door onze project partners vergeleken met de actuele gegevens die door DHI zijn verstrekt
 • de brieven aan de adoptie kinderen worden door de verzorgers geopend. Zij moeten controleren of de inhoud van de brief niet schadelijk is voor het kind.

Als u persoonlijk contact wil met uw adoptie kind bent u zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van uw adresgegevens als u direct antwoord op uw brieven wilt.

Ondanks deze procedures kan DHI misbruik niet uitsluiten en kan daar ook niet voor verantwoordelijk gesteld worden.

Mocht u dit onverhoopt bemerken verzoeken wij u dit direct bij DHI kenbaar te maken om direct eventuele maatregelen te kunnen treffen.